sâmbătă, 17 octombrie 2009

PNL: „Băsescu se agaţă de putere.”

           2004 – 2008 Tăriceanu (PNL), în urma convenţiei cu Traian Băsescu şi preşedintele PNL, la acel moment, Theodor Stolojan urma să se retragă pentru a permite alegerile anticipate şi consolidarea poziţiei dreptei în România. Patriciu se implică în urma relaţiilor cu PSD, iar PNL va trăda alianţa cu PD-ul şi Traian Băsescu. Tăriceanu nu vrea să renunţe la putere, elimină toţi adversarii din partid şi mai apoi elimină şi PD de la Guvernare. PNL a trădat pentru a câta oare în istorie, fâcând jocul PSD, care şi-ar fi pierdut multe dintre mandatele câştigate la alegerile din 2004. PSD, spre deosebire de PNL, rămâne demn şi-şi păstrază cuvântul dat, sprijinind guvernul PNL, până la sfârşitul mandatului.
          2004-2008 Tăriceanu se simte ameninţat de poziţia intransigentă a lui Băsescu, iar din frica de a nu se dizolva parlamentul, iar PNL să piardă puterea, încearcă debarcarea lui Băsescu printr-un referendum. PSD le este aproape şi-i susţine. Măcar PSD a avut demnitatea de a păstra un acord., ceea ce nu se poate spune despre PNL. (Până la urmă în 2004 cele două partide au avut acelaşi sponsor în campanie Dinu Patriciu).
2008 – Traian Băsescu le oferă posibilitatea PNL de a continua parte din politicile impuse, prin participarea la noua guvernare. PNL îşi relevă cea de-a doua trăsătură majoră, laşitatea, ştiind că urmează o perioadă foarte grea pentru România. PNL trădează astfel politica de centru dreapta, oferind PSD ocazia de a negocia intrarea la guvernare.
           2009 – PNL cu doar o lună înainte de începerea campaniei pentru prezidenţiale, după o stagnare pe care o considerau nejustificată în sondaje, încearcă, din nou, alături de PSD, o lovitură împotriva lui Băsescu. Nu i-a interesat că ţara trece printr-o criză economică şi socială profundă, iar o criză politică ar putea fi fatală, ci doar avantajele strategice în campanie, pe care ar putea să şi le creeze. Dorinţa de a câştiga Cotroceniul chiar cu preţul distrugerii stabilităţii României subliniază făţărnicia afirmaţiei cu care am deschis acest post.
           Cine este însetat de putere?
           Cine se agaţă de ciolan?
           Cine acţionează în dispreţul intereselor cetăţenilor?


Etichete:

1 comentarii:

Anonymous Iosif a spus...

Mie personal pot sa spun ca-mi place de Basescu.....relativ pentru ca daca nu atunci cine ?
Se agata de putere ? Probabil ca da numai ca nu cunosc din politica Romaneasca pe nimeni care sa nu se agate.
Stiti ce ? Gata cu minciuna si povestile !
Lasati stimati politicieni comunistiti pe tineri sa conduca tara...nu o mai prapaditi ca sa va faceti averi !
Ajunge domnilor !
salutari all !

9 noiembrie 2009 la 14:35  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire